BOX

Seminar de achizitii ONU adresat companiilor din tarile membre UE PDF Imprimare Email

Seminar de achizitii ONU adresat companiilor din tarile membre UE

In perioada 14-16 aprilie 2014, se va desfasura la New York - in organizarea  European Procurement Forum (EUPF), Inc si a New Amsterdam Trade & Consultancy (NATC) - cel de-al XI-lea seminar cu titlul “EU-UN Procurement Seminar” (seminar de achizitii ONU adresat companiilor din tarile membre UE”).

Acest tip de seminarii se organizeaza inca din luna aprilie 2003, anual, de catre New Amsterdam Trade  & Consultancy (NATC), in numele European Union Procurement Forum (EUPF), cu sprijinul consulatelor generale si misiunilor permanente pe langa ONU ale tarilor UE si cu participarea (si a) unor oficiali guvernamentali din tarile respective.

Principalele scopuri urmarite prin organizarea seminarului sunt:

- Furnizarea catre companiile europene de informatii si mijloace de accesare specifice pentru o mai eficienta accesare a pietei de achizitii din cadrul ONU.

- Facilitarea de intrevederi intre reprezentantii companiilor europene interesate de sistemul de achizitii si membri ai staff-ului Diviziei de Achizitii ai ONU si ai departamentelor de achizitii ale celorlalte agentii, programe, fonduri si misiuni in teren-cu atributii in achiziti.i

- Crearea de oportunitati pentru organizatiile din cadrul ONU de a interactiona cu potentiali noi furnizori in cadrul unor intalniri individuale.

- Crearea unor punti de legatura intre reprezentantii companiilor europene interesate de vanzari catre diviziile ONU de interactionare si cu alti participanti din cadrul seminarului (inclusiv cu furnizori consacrati in cadrul achizitiilor ONU), pentru o mai buna eficientizare a demersurilor comune (unde este cazul) de participare la licitatiile organizate sub egida ONU.

Precedentul seminar s-a desfasurat in luna mai 2013, propunerea pentru anul viitor bazandu-se, in acest moment, pe ideea Achizitiilor in sectorul Fortelor de Mentinere a Pacii si a Capacitatii de Reconstructie. Programul tentativ al seminarului prevede organizarea, in primele doua zile, a unor sesiuni generale si specifice, dedicate cunoasterii sistemului de achizitii ONU si a entitatilor si procedurilor implicate, precum si a modalitatilor de accesare a informatiilor si de participare la licitatiile desfasurate sub egida ONU (si a agentiilor, programelor si fondurilor din cadrul acesteia), urmand ca in cea de-a treia zi sa fie organizate intalniri individuale intre reprezentantii companiilor europene si membri ai organizatiilor non-guvernamentale si guvernamentale, precum si ai unor companii americane, pentru o mai buna expunere/promovare a companiilor UE in SUA.

In cea de-a treia zi a seminarului, intentia organizatorilor este de a se concentra pe invitarea unor companii europene (insa nu obligatoriu) din domenii precum inginerie si proiectare, aviatie si servicii aeriene, logistica si transport, servicii IT si software, servicii de consultanta. Selectia va fi facuta publica pe pagina de web a EUPF, respectiv www.eupf.org, avand prioritate companiile europene cu mai putina sau fara experienta in derularea de afaceri cu entitatile din cadrul ONU. Angajamentul organizatorilor seminarului este de a oferi firmelor europene participante posibilitatea unor intalniri de aproximativ 25 de minute cu membri ai staff-ului unor divizii de achizitii publice din cadrul ONU. Aceste intalniri se vor desfasura in paralel cu sesiunile generale sau specializate, si la ele participa exclusiv companiile selectate de catre oficialii ONU, (in principal) functie de specificul de activitate al companiilor si necesitatile de achizitii viitoare ale ONU.

Inscrierea companiilor pentru a participa la acest seminar este libera, insa se aplica o limita de 15 companii din fiecare tara membra UE (limita care expira la un anumit interval dupa demararea inscrierilor) si un maxim de 150 de companii pe ansamblu UE, limite menite a asigura o distributie echitabila a numarului de locuri intre tari (in cazul in care o tara nu isi atinge cota dupa expirarea intervalului de aplicare a limitei de tara, locurile disponibile vor fi acordate pe baza principiului primului inscris).

Demararea procesului de inscriere (online) pentru participarea la seminarul de anul viitor va avea loc pe 3 decembrie a.c., marti orele 9:00 EST (ora 16:00 ora Romaniei) urmand a se incheia pe masura verificarii autenticitatii companiilor inregistrate si a ocuparii locurilor disponibile.

Locatia propusa pentru organizarea seminarului este The Bohemian National Hall din New York, care dispune de o sala de conferinte cu aproape 300 de locuri, iar taxa de participare la lucrarile seminarului, pentru reprezentantii companiilor europene, va fi de 925 dolari (pentru cele 3 zile ale seminarului) pentru primul reprezentant si de 775 dolari pentru un al doilea reprezentant.

Pentru informatii detaliate va rugam sa contactati Consulatul General al Romaniei la New-York:

 

Razvan Dumitrescu

Consul for Economic Affairs

 

Consulate General of Romania

Economic Office

200 E 38th Street

New York, NY 10016

 

Ph:   212-681-1988

Fax: 212-681-2864

Cell: 917-434-1651

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents