BOX

FNGCIMM SA-IFN continuă procesul de optimizare a mecanismelor de accesare a garanțiilor pentru IMM-uri PDF Imprimare Email

COMUNICAT DE PRESĂ

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN ) continuă procesul de optimizare a mecanismelor de accesare a garanțiilor pentru IMM-uri

Semnarea actului adițional la Convenția Cadru Plafon de garantare între FNGCIMM SA-IFN și Credit Agricole Bank România SA marchează încă o etapă în procesul de susținere a accesului la creditare pentru IMM-uri, atât pentru capital de lucru cât și pentru investiții.

În urma acestui acord, întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv start-up-urile, care se încadrează în criteriile de eligibilitate, vor putea urma o procedură simplă și rapidă pentru accesarea unei finanțări prin Credit Agricole Bank România, finanțare ce poate fi garantată în proporție de până la 80% de către FNGCIMM.

Parteneriatul între cele două instituții financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanțiilor de tip plafon. Valoarea maximă a unei garanții de tip plafon acordată unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro; perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România și acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice.

Transparența procesului de obținere a garanției de tip plafon de la FNGCIMM, prin consultarea statusului direct pe site-ul www.fngcimm.ro, urmărește tendința actuală de digitalizare și simplificare a interacțiunii dintre instituție și beneficiari.

Modificarea cadrului convențional vine să răspundă nevoii de reglementare unitară a raporturilor FNGCIMM SA-IFN cu băncile partenere, ceea ce va conduce la recâştigarea încrederii în instrumentele de garantare, va relansa activitatea de garantare într-un ritm susținut și va stimula creditarea pe segmentul IMM, atât de necesară pentru mediul de afaceri din România.

FNGCIMM își propune consolidarea rolului pe piața financiar-bancară, ca partener de încredere între mediul de afaceri și cel financiar. Instituția susține întreprinzătorii locali și dorește să extindă parteneriatele tradiționale și să câștige noi clienți. Schemele de garantare au ca scop susținerea IMM-urilor din România, în același timp având și obiectivul propriei sustenabilități, ceea ce dovedește pragmatismul, receptivitatea și adaptabilitatea FNGCIMM la tendințele actuale ale mediului de afaceri.

* * *

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României. Garanția FNGCIMM  SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.

Date de contact: Direcţia Comunicare şi Marketing a FNGCIMM, Tel : 021.310.19.37 /193, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents