BOX

SEMINAR Reglementări în domeniul livrării mărfurilor în comerţul internaţional INCOTERMS 2010 PDF Imprimare Email

19 Iunie 2015

 

Bucuresti, CCIR Business Center, bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, sala Basarabia, etaj 3, tronson II.

 

SEMINARUL ofera o imagine de ansamblu si o interpretare complexa a noilor reguli Incoterms 2010 si impactul acestora asupra comertului International, la nivel macro, precum si in relatiile comerciale dintre firme, la nivel microeconomic. Conditiile de livrare INCOTERMS sunt recunoscute si acceptate pe plan international. Ele definesc obligatiile, riscurile si costurile suportate de cumparator si de vanzator, in derularea unei tranzactii externe/interne. Seminarul va prezenta nu numai schimbarile pe care le aduce INCOTERMS 2010, dar va oferi participantilor si posibilitatea intelegerii scopului, utilizarii si aplicarii acestor reguli in practica comerciala, cu impact asupra obligatiilor, costurilor si riscurilor pe care si le asuma partenerii contractuali.

 

Grup Tina

 

Angajatii care isi desfasoara activitatea in departamentele de export - import/vanzare - desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, transportatori, functionari/declaranti vamali, asiguratori, personal bancar din departamente de plati externe, garantii, finantarea comertului si din front office, etc.

 

Tematica Seminarului

 

- Scopul si aplicabilitatea Incoterms;

- INCOTERMS 2010 versus INCOTERMS 2000;

- Clasificarea conditiilor de livrare(delimitarea responsabilitatilor si riscurilor):

a) pentru orice modalitate de transport:: EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP, DDP;

b) pentru transportul maritim: FAS, FOB, CFR, CIF;

- Regulile INCOTERMS 2010, riscuri si asigurare, asigurarea incarcaturii versus responsabilitatea transportatorului;

- INCOTERMS 2010 si informatiile legate de securitate;

- Corelatia dintre documentele comerciale furnizate confom INCOTERMS 2010 si modalitatea de decontare stabilita in contract(acreditivul documentar).

 

Informatiile vor fi prezentate in format POWER POINT si transpuse intr-un suport de curs tiparit.

 

Data de desfasurare: 19 iunie 2015, intervalul orar 9.30 - 17.00, sala Basarabia, etaj 3, tronson II, Sediul Camerei Nationale, bd. Octavian Goga, nr. sector 3, Bucuresti.

 

Lector: GABRIELA HARTESCU, Director General, Institutul Bancar Roman, Doctor in Economie - specializarea Finante. Domna GABRIELA HARTESCU este expert in comertul international, cu o experienta de peste 15 ani training si consultanta in acest domeniu. In aceasta perioada a sustinut seminarii pentru specialistii din banci, institutii financiare nebancare, pe teme legate de: decontari externe, garantii bancare in comertul international, susrse alternative de finantare a operatiunilor de export-import, bancile si operatiunilor bancare, etc. Gabriela a activat intr-o companie importanta, la departamente de import-export si a avut ocazia sa studieze pe "viu" si partea de activitate bancara din departamentele de profil.

 

Tarife de participare: 320 Ron+TVA/participant - 1 zi.

 

Important! Se acorda reducere de 10% pentru participarea a minim 3 persoane din cadrul aceleiasi organizatii.

 

Seminarul se organizeaza pentru o grupa de 15 participanti.

 

Pentru eventuale detalii la telefon 0213190088, Daniela Paul, Biroul Organizare Evenimente, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents